Мештани Пајазитова добијају асфалтни пут до цркве и гробља

in Друштво on 30.11.2021.

Градоначелник Никола Дашић данас је обишао радове на асфалтирању сеоког пута у Пајазитову, у засеоку Миронић, који води ка цркви и сеоском гробљу. Асфалтирање деонице у дужини од 550 метара изводе екипе ЈКП „Шумадија“.

Инфраструктура на сеоском подручју је веома битна. Не само асфалт, него и расвета, и вода и многе друге ствари које, нажалост, недостају шумадијском селу. Видим да су данас људи у Пајазитову пресрећни. Отпочело је асфалтирање пута ка гробљу у дужини од 550м и надам се да ће следеће године бити завршено и следећих 400м овог пута чиме ћемо заокружити читав овај потез.

То је нешто што мора да се ради. Можемо да избегавамо и да жмуримо на овакве ствари, једноставно године пролазе, Крагујевац је кроз деценије у све дубљој комуналној кризи, све је мање инфраструктуре, која је временом све лошија. Наше предузеће ЈКП „Шумадија“ је током целе године ангажовано, пуним капацитетом, на више локација. Константно раде, и ми вршимо притисак на њих, и они на нас, и заједнички се такмичимо и журимо да урадимо што више – казао је Дашић.

Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија истакао је да је ширина овог пута 3м, асфалтна маса која ће бити утрошена око 180 тона, а вредност радова 2,5 милиона дианра. Екипе нискоградње ЈКП „Шумадија“ користиле су повољне временске прилике, без падавина, да продуже грађевинску сезону и заврше започете радове.

И пут који повезује Крагујевац и Малу Врбицу, који се надовезује на овај пут, овом приликом је сређен, саниране су ударне рупе, а на деоницама где је асфалт потпуно пропао, замењен је новим.

Овај пут је био најприоритетнији у селу Пајазитово јер мештани имају потребу да долазе до цркве и сеоског гробља, Мештанима засеока Миронић, овај пут скраћује излаз на главни пут у дужини од 3км. Данас се ради деоница која је најстрмија, где је вода често односила део пута, и сваке године сам се обраћао Градској управи са захтевом да нам тај пут поправи.

Морам да кажем и то да први пут у историји овог села, један градоначелник је дошао да обиђе радове на инфраструктури. То може да уради само неко ко воли село – казао је Зоран Стевановић, председник Савета МЗ Пајазитово.

Подрудничко село Пајазитово данас има око 400 становника. Црква брвнара посвећена Светој Тројици подигнута је 1944. године. Ангажовањем и прилозима мештана, пре неколико година, црква је обновљена и изграђен је трпезар у црквеној порти која је центар окупљања мештана овог краја.