Дашић: Угрожава нас епидемиолошка неодговорност мањине

in Друштво on 14.10.2020.

Не смемо да дозволимо да због неодговорности мањине угрозимо пословање привреде, радна места и одвијање наставе у школама, изјавио је данас градоначелник Kрагујевца и председник градског Kризног штаба Никола Дашић.

Он је на прес конференцији Kризног штаба истакао да, према извештајма епидемиолошке службе, на основу праћења контаката највише новозаражених долази са приватних прослава, које су одржане у угоститељским објектима који свој рад нису ускадили са мерама Владе Србије.

Позивајући се на надлежне градске службе, Дашић је оценио да се у градском превозу прописане мере поштују, као и у већем делу институција, трговинских и угоститељских објеката, али има доста случајева у којима се мере “не примењују у потпуности, онолико колико захтева сложена ситуација”.

Наш циљ је да обезбедимо максимално поштовање мера у граду. Kрагујевац има ресурсе да то обезбеди, рекао је Дашић и најавио да ће сходно томе Град појачавати контролу трговинских и угоститељсксих објеката, јавних институција, приватних предузећа и свих других објеката у којиме је могуће брзо ширење заразе.