Одржан још један “Gamescon”

in Забава, Технологија on 19.12.2017.

Други по реду Games.con, одржан је од 15. до 17. децембра у Београду. Велики љубитеља игара и поп културе прошао је кроз Халу 2, 3 и 3а Београдског сајма на догађају који се описује као самит комплетне индустрије забаве на домаћем и међународном нивоу.

Препознавши значај и перспективу Games.con фестивала, под покровитељством компаније Blizzard Entertainment читава једна гејминг арена била је  посвећена турнирима у најпопуларнијим насловима ове компаније.

Највећа е-sports лига Балкана, EBL, одржала је два финална турнира на Games.con-у: League of Ledegnds и CS:GO ЦС:ГО финале. Најбољи тимови полуострва борили су се за наградни фонд од чак 40.000 евра, што ово такмичење ставља раме уз раме са престижним европским турнирима, а Games.con као идеалну кућу за окршаје светског ранга.

Индустрија модерне забаве напунила је три сајамске хале хале, а на три велике бине и више мањих посетиоци су имали прилике да испрате разноврсни програм, од финала е-спорт турнира у најпопуларнијим играма и највећег домаћег косплеј такмичења, преко наступа популарних домаћих YouTube-ра из сфере гејминга, све до трибина, предавања, презентација и мини-такмичења.

За све оне којима је било само до опуштања уз добре игре, организована је  Free Gaming зонa са најновијим насловима из света игара, на свим платформама укључујући и VR сетове, преко најпопуларнијих игара у последњих неколико година, све до „старе школе“ у Ретро зони, где je кључни фактор играла, наравно, носталгија.

Категорије: Забава Технологија