“Бићемо прваци света” од вечерас у биоскопу Cineplexx Крагујевац Плаза

in Забава on 28.02.2015.

Филм Дарка Бајића ”Бићемо прваци света” крагујевачкој публици премијерно је приказан вечерас у биоскопу Cineplexx. Специјалној пројекцији филма присуствовао је део екипе филма. 

„Бићемо прваци света“ је прича о четири пионира који су основали Југословенску школу кошарке и који су заслужни за развој овог спорта у Европи – Небојша Поповић, Борисав Станковић, Радомир Шапер и Александар Николић. Централни догађај је финална утакмица на Светском првенству у Љубљани , 1970. године, између тимова Југославије и Сједињених Америчких Држава. Из визуре главног лика Небојше пратимо развој и животни пут ентузијаста који су својим професионализмом, идејама и напорима остварили свој сан – прву златну медаљу на Светском првенству, уз огромну помоћ истомишљеника из свих крајева бивше земље.

[nggallery id=202]

Улоге четверца који је предводио тим Југославије поверене су младим глумцима Страхињи Блажићу, Александру Радојичићу, Милошу Биковићу и Марку Јанкетићу, док су се у улогама остатка екипе нашли и Стефан Капичић, Сергеј Трифуновић, Нина Јанковић, Тамара Драгичевић и многи други.

Категорије: Забава