Претпремијера филма Лед у Крагујевцу

in Култура on 09.10.2012.

Крагујевчани су синоћ први имали прилику да пре београдске премијере погледају филм “Лед“, редитељски деби Јелене Бајић Јочић. Са позоришне сцене после тридесет пет година монодрама познатог глумца, редитеља и сценаристе Радоша Бајића пребачена је на велико платно. У присуству градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића, председника Скупштине града Саше Миленића и представника града, крагујевачкој публици поклонила се и глумачка екипа филма.  

Филм осликава моје младалачке снове виђене очима младог човека данас, а то је моја Јелена, која је са изванредном и креативном екипом глумаца и сарадника успела да направи овај филм. “Лед“ је филм који нас враћа коренима и трајним вредностима српског човека. Вечерас се осећа посебна енергија коју носи права животна, српска прича, снажна драма урађена у дивном амбијенту и наравно велика имена наше глумачке сцене. Морате да погледате филм! – рекао је Радош Бајић.

Борба човека да остане на свом огњишту позната је младим људима са овдашњих простора. Више пута сам посетио снимање овог  филма и сасвим сам сигуран да је екипа одлично урадила свој посао. Филм носи снажну поруку и очекујем да ће постићи велики успех не само у окружењу него и шире – рекао је градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Град Крагујевац је подржао снимање филма “Лед“ не само због поруке коју носи а која на неки начин истиче све оно што ми радимо већ и због промоције Крагујевца и Шумадије, додао је градоначелник Стевановић.

После пројекције филма продуценту и директору фотографије Предрагу Јочићу, градоначелник Крагујевца уручио је плакету.

Главна улога у филму поверена је великану нашег глумишта Велимиру Бати Живојиновићу, а глумачку поставу чине Нела Михаиловић, Олга Одановић, Ненад Јездић, млади глумац Момчило Оташевић, Радослав Миленковић, Недељко Бајић, Биљана Мишић и други.

Након претпремијере у Крагујевцу, наша екипа била је на премијери филма у Сава Центру, одакле вам преносимо део атмосфере:

Категорије: Култура